Voedingsadvies voor honden

Wat doet een voedingsdeskundige voor honden?

Niet alleen bij ons mensen, maar ook bij onze dieren speelt voeding een steeds belangrijkere rol. Als het hondenlichaam de juiste voedingsmiddelen krijgt, dan kunnen de cellen en organen optimaal werken en er voor zorgen dat het lichaam zo gezond mogelijk is.
Voedselovergevoeligheid, allergieën en andere voeding gerelateerde ziekten nemen in alarmerende aantallen toe. Bijna de helft van de honden in Nederland is te dik en we zien steeds meer honden met slechte ontlasting, jeuk, kale plekken of doffe vachten. Veel van deze problemen met huid, vacht en chronische ontstekingen kunnen worden veroorzaakt door (verkeerde) voeding.
Daarnaast zijn er meer en meer producten van diverse merken met prachtige en aanlokkende etiketten die beloven je hond te bevrijden van zijn klachten en mogen daarom vaak een (onevenredig) hoger prijskaartje dragen. Eigenaren van huisdieren weten soms niet meer wat juist is en zien door de bomen het bos niet meer.

Uiteraard zijn niet alle ziektes of klachten te voorkomen, maar goede voeding levert een grote bijdrage aan de gezondheid en vitaliteit van de hond. Er zijn veel theorieën over wat jouw hond wel en niet zou moeten eten. Ieder hondenlichaam is weer anders en heeft daardoor ook weer andere voedingsstoffen nodig. Vandaar het belang van een op het individu afgestemde voedingsplan!

En omdat ik jou als eigenaar daarbij wil gaan helpen ben ik eind juni 2018 gestart met de opleiding ‘Voedingsdeskundige voor honden’ bij de Akademie für Tierheilkunde.
Deze opleiding duurt 7 maanden en ik verwacht mijn opleiding eind februari 2019 met een scriptie af te gaan ronden.

 

Vegetables Or Meat For The Dog