Voedingsadvies voor de hond

Niet alleen bij ons mensen, maar ook bij onze honden speelt voeding een steeds belangrijkere rol. Als het hondenlichaam de juiste voedingsmiddelen krijgt, dan kunnen de cellen en organen optimaal werken en er voor zorgen dat het lichaam zo gezond mogelijk is.
Voedselovergevoeligheid, allergieën en andere voeding gerelateerde ziekten nemen in alarmerende aantallen toe. Veel van deze gezondheidsproblemen kunnen worden veroorzaakt door (verkeerde) voeding. Een van de belangrijkste dingen die je voor je hond kunt doen is hem de goed gebalanceerde voeding geven die hij nodig heeft. Denk eraan dat als zijn voeding niet alle essentiële voedingsstoffen bevat die hij nodig heeft, hij problemen met zijn gezondheid kan krijgen. 
Daarnaast zijn er meer en meer producten van diverse merken met prachtige en aanlokkende etiketten die beloven je hond te bevrijden van zijn klachten en mogen daarom vaak een (onevenredig) hoger prijskaartje dragen. Eigenaren van honden weten soms niet meer wat juist is en zien door de bomen het bos niet meer.
Uiteraard zijn niet alle ziektes of klachten te voorkomen, maar goed gebalanceerde voeding levert een grote bijdrage aan de gezondheid en vitaliteit van de hond. Er zijn veel theorieën over wat jouw hond wel en niet zou moeten eten. Toch bestaat er geen universele hondenvoeding, omdat ieder hondenlichaam verschillende voedingsbehoeften heeft die afhankelijk zijn van de levensfase, het ras, de mate van activiteiten en de omgeving.

Ongeacht of jouw hond commercieel verkrijgbare (complete) blik- of droogvoeding krijgt of zelfbereide voeding (gekookt, BARF of KVV), ik geef eerlijk en deskundig advies over de optimale voeding van jouw hond. Ik beantwoord zorgvuldig al jouw vragen over gezonde en evenwichtige voeding voor honden – onafhankelijk en zonder vooroordelen.

CaniBalance is gespecialiseerd in voedingsadvies op maat voor het zelf samenstellen van gezonde, smakelijke en goed gebalanceerde voeding. De voeding wordt specifiek afgestemd op de individuele behoeften van jouw hond en jouw mogelijkheden en wensen.
Ik help je ook graag bij het uitbalanceren van de huidige voeding (droogvoer, blikvoer, KVV of BARF), het samenstellen van een nieuw voedingsadviesplan en een individuele rantsoenberekening met de juiste verhoudingen van voedingsstoffen om tekorten te voorkomen.

Dieetvoeding voor de hond

Ik geef ook passend dieetadvies bij aandoeningen waarbij voeding een belangrijke en ondersteunende rol speelt. Afhankelijk van de ziekte kunnen de symptomen en het algemene welzijn van jouw hond door specifieke dieetvoeding worden verbeterd. De juiste dieetvoeding kan een stabiliserende werking hebben bij reeds ontstane aandoeningen en zelfs de progressie van een bepaalde ziekte afremmen.
Smakelijkheid is een belangrijke eigenschap van een goede dieetvoeding voor de hond. Zelfs de meest uitgebalanceerde voeding heeft immers geen enkele voedingswaarde als jouw hond de voeding niet wil eten.

Redenen voor een dieetadvies op maat kunnen zijn:

  • Obesitas (overgewicht)
  • Diabetes mellitus (suikerziekte)
  • Maag- en darmproblemen
  • Voedselallergie of -overgevoeligheid
  • Artrose en andere gewrichtsaandoeningen
  • Tumoren
  • Nierfunctieverlies, blaasstenen en blaasgruis
  • Pancreatitis (alvleesklierontsteking)
  • Leverproblemen

Een dieetadvies is een voedingsadvies op basis van een medische indicatie en voorafgaand aan het traject wordt de medische diagnose gesteld door een dierenarts of specialist. Voor een optimaal dieetadvies werk ik nauw samen met jouw dierenarts om op efficiënte wijze de aandoening door passende dieetvoeding te beïnvloeden.

Met nadruk wil ik aangeven dat ik onafhankelijk ben en niet gesponsord wordt door een voedingsfabrikant.

De kosten voor het voedings-en dieetadvies voor de hond vindt je op de Tarievenpagina >>

Wil je meer informatie, dan kun je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.

Vegetables Or Meat For The Dog

“Weet wat je hond eet!”