Voedings- en dieetadvies hond


Darmsanering; € 25 (de kuur duurt gemiddeld 2-3 maanden)
Enkel in combinatie met een ontlastingsonderzoek & voedingsadvies

 • Opheffen van een bacteriële dysbiose (meestal betreft dit een teveel van een of meerdere soorten met minder gunstige eigenschappen, zoals een schimmelsoort of de bacterie)
 • Voedingsbodem maken voor goede darmbacteriën en het aanvullen van meerdere van deze goede bacteriën
 • pH-Herstel of -behoud
 • Vertering ondersteunen met speciale voedingsadviezen en preparaten

Rantsoen controle en optimalisatie; € 45

Ik kan voor jou controleren of het door jou gevoerde rantsoen het volledige nutriëntenaanbod biedt zodat er op (lange) termijn geen overmaat of tekorten van nutriënten kunnen ontstaan. Zo kunnen eventuele voedingsfouten worden gedetecteerd en geoptimaliseerd.
Van pup tot senior, ik kan jou vertellen of het door jou gekozen (commerciële) hondenvoer voor jouw hond geschikt is. Indien nodig help ik jou uit te zoeken wat een geschikte voeding is en welke merken aan de juiste criteria voldoen en passen bij jouw wensen en mogelijkheden.

Bij zelf samengestelde (rauwe) voeding let ik er vooral op dat het rantsoen de benodigde vitamines en mineralen bevat. Zo nodig geef ik advies voor de juiste aanvulling voor een complete en gebalanceerde voeding om jouw hond in zijn dagelijkse behoefte te voorzien.

 • Intake m.b.v. vragenlijst
 • Individuele rantsoenberekening afgestemd op jouw hond per e-mail

Puppy groeibegeleiding;
Eerste maand € 65, daarna € 10 per maand. Per maand opzegbaar.

Om jouw pup gezond te laten opgroeien, is voeding cruciaal: deze moet in balans zijn en afgestemd zijn op de jonge hond in ontwikkeling. De energieopname per dag beïnvloedt namelijk de groeisnelheid van de pup. Als de energieopname per dag te hoog is, is je pup meestal niet te dik, maar is hij voor zijn leeftijd vaak al te groot en te stevig omdat hij alle calorieën omzet in groei, niet in vet. De pup groeit te snel in een nog onvoldoende gemineraliseerd en veerkrachtig skeletstelsel. Een gestage en langzame groei is daarom cruciaal voor de ontwikkeling van het skelet en de gezondheid van gewrichten, vooral als jouw pup een van de grotere rassen is.
Wanneer een pup volwassen is verschilt per ras en per hond. Kleine honden zijn gemiddeld eerder volwassen dan grote rassen. Zo zijn kleine rassen vaak met 10-12 maanden al uitgegroeid en grotere rassen pas met 12-18 maanden. Hele grote rassen ‘zwaren’ zelfs na de 18 maanden nog verder uit. Het eindpunt van de puppy groeibegeleiding verschilt dus ook per ras.

Groeibegeleiding van pups
Na een uitgebreide intake controleer ik de voeding van jouw pup en ontvang je van mij een groeicurve op maat. Wekelijks wordt de pup door jou gewogen en het gewicht genoteerd. Om jou en je pup goed te begeleiden en ervoor te zorgen dat je pup op een gezonde en verantwoorde manier opgroeit, controleer ik maandelijks de groeivorderingen van jouw pup. Zo nodig wordt het rantsoen naar behoefte aangepast en let ik er op dat de pup alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt en goed groeit, of de ontlasting goed is en of hij goed eet en drinkt.
Je betaald de eerste maand € 65 en daarna elke maand € 10 via automatische incasso. Stoppen mag natuurlijk altijd, je zit nergens aan vast.

 • Intake m.b.v. vragenlijst
 • Rantsoen controle en optimalisatie
 • Groeicurve op maat
 • ‘Puppy-wijzer’ met leuke tips & weetjes
 • Elke maand een nieuwe rantsoenberekening op basis van de individuele voedingsbehoefte van jouw opgroeiende hond

Voedingsadvies voor de (gezonde) hond; € 69,50

Ik bied je de volgende diensten aan:

Individueel voedingsadvies
– voor volwassen honden
– voor sporthonden
– voor senioren

Bij het voedingsadvies houd ik rekening met jouw eigen persoonlijke voorkeur. Na een uitgebreide intake stel ik een voedingsadviesplan op voor een zelf samengesteld rantsoen of voor een gecombineerde voeding van commerciële hondenvoeding met verse componenten.

 • Intake m.b.v. vragenlijst
 • Voedingsadviesplan / individuele rantsoenberekening afgestemd op jouw hond per e-mail
 • incl. telefonisch vervolgconsult van 15 minuten

Het nieuwe dieet wordt volledig uitgeschreven in een hand-out en je ontvangt een handige boodschappenlijst. Via de mail wordt het op maat gemaakte voedingsadviesplan verstuurd.


Dieetadvies voor de hond; € 79,50

 • Intake m.b.v. vragenlijst
 • Recept voor het zelf bereiden van uitgebalanceerde voeding die is aangepast op de individuele behoefte van jouw hond
 • Een voedingsadviesplan en een rantsoenberekening
 • Indien nodig overleg met dierenarts / specialist
 • incl. telefonisch vervolgconsult van 15 minuten

Het nieuwe dieet wordt volledig uitgeschreven in een hand-out, met het recept en hoe dit bereid kan worden. Via de mail wordt het volledige recept en het voedingsadviesplan verstuurd.


Wil je weten wat ik precies voor jouw hond kan betekenen?
Neem dan vrijblijvend contact met mij op en dan zal ik jouw vragen beantwoorden.

Afspraak maken?
Vul dan het contactformulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met jou op voor het maken van een afspraak.