Voedings- en dieetadvies hond


Darmsanering; € 25 (de kuur duurt gemiddeld 3-6 maanden)
Enkel in combinatie met een ontlastingsonderzoek & voedingsadvies

 • Opheffen van een bacteriële dysbiose (meestal betreft dit een teveel van een of meerdere soorten met minder gunstige eigenschappen, zoals een schimmelsoort of de bacterie)
 • Voedingsbodem maken voor goede darmbacteriën en het aanvullen van meerdere van deze goede bacteriën
 • pH-Herstel of -behoud
 • Vertering ondersteunen met speciale voedingsadviezen en preparaten
 • Exclusief eventueel in te zetten middelen

Rantsoen controle en optimalisatie; € 45

Ik kan voor jou controleren of het door jou gevoerde rantsoen het volledige nutriëntenaanbod biedt zodat er op (lange) termijn geen overmaat of tekorten van nutriënten kunnen ontstaan. Zo kunnen eventuele voedingsfouten worden gedetecteerd en geoptimaliseerd.
Van pup tot senior, ik kan jou vertellen of het door jou gekozen (commerciële) hondenvoer voor jouw hond geschikt is. Indien nodig help ik jou uit te zoeken wat een geschikte voeding is en welke merken aan de juiste criteria voldoen en passen bij jouw wensen en mogelijkheden.

Bij zelf samengestelde (rauwe) voeding let ik er vooral op dat het rantsoen de benodigde vitamines en mineralen bevat. Zo nodig geef ik advies voor de juiste aanvulling voor een complete en gebalanceerde voeding om jouw hond in zijn dagelijkse behoefte te voorzien.

 • Intake m.b.v. online vragenlijst
 • Individuele rantsoenberekening afgestemd op jouw hond per e-mail

Puppy groeibegeleiding;
Eerste maand € 65, daarna € 15 per maand. Per maand opzegbaar.

Om jouw pup gezond te laten opgroeien, is voeding cruciaal: deze moet in balans zijn en afgestemd zijn op de jonge hond in ontwikkeling. De energieopname per dag beïnvloedt namelijk de groeisnelheid van de pup. Als de energieopname per dag te hoog is, is je pup meestal niet te dik, maar is hij voor zijn leeftijd vaak al te groot en te stevig omdat hij alle calorieën omzet in groei, niet in vet. De pup groeit te snel in een nog onvoldoende gemineraliseerd en veerkrachtig skeletstelsel. Een gestage en langzame groei is daarom cruciaal voor de ontwikkeling van het skelet en de gezondheid van gewrichten, vooral als jouw pup een van de grotere rassen is.
Wanneer een pup volwassen is verschilt per ras en per hond. Kleine honden zijn gemiddeld eerder volwassen dan grote rassen. Zo zijn kleine rassen vaak met 10-12 maanden al uitgegroeid en grotere rassen pas met 12-18 maanden. Hele grote rassen ‘zwaren’ zelfs na de 18 maanden nog verder uit. Het eindpunt van de puppy groeibegeleiding verschilt dus ook per ras.

Groeibegeleiding van pups
Na een uitgebreide intake controleer ik de voeding van jouw pup en ontvang je van mij een groeicurve op maat. Wekelijks wordt de pup door jou gewogen en het gewicht genoteerd. Om jou en je pup goed te begeleiden en ervoor te zorgen dat je pup op een gezonde en verantwoorde manier opgroeit, controleer ik maandelijks de groeivorderingen van jouw pup. Zo nodig wordt het rantsoen naar behoefte aangepast en let ik er op dat de pup alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt en goed groeit, of de ontlasting goed is en of hij goed eet en drinkt.
Je betaalt de eerste maand € 65 en daarna elke maand € 15. Stoppen mag natuurlijk altijd, je zit nergens aan vast.

 • Intake m.b.v. online vragenlijst
 • Rantsoen controle en optimalisatie
 • Groeicurve op maat
 • Elke maand een nieuwe rantsoenberekening op basis van de individuele voedingsbehoefte van jouw opgroeiende hond

Voedingsadvies voor de (gezonde) hond; € 65

Ik bied je de volgende diensten aan:

Individueel voedingsadvies
– voor volwassen honden
– voor sporthonden
– voor senioren

Bij het voedingsadvies houd ik rekening met jouw eigen persoonlijke voorkeur. Na een uitgebreide intake stel ik een voedingsadviesplan op voor een zelf samengesteld rantsoen of voor een gecombineerde voeding van commerciële hondenvoeding met verse componenten.

 • Intake m.b.v. online vragenlijst
 • Volledig uitgewerkt advies op maat, via email
 • Persoonlijke afspraak (telefonisch of via Zoom) van 30 min. om het advies te bespreken
 • Optioneel: telefonisch vervolgconsult (contactduur tot 20 min.): € 15

Het advies op maat wordt volledig uitgeschreven in een hand-out en je ontvangt een handige boodschappenlijst.


Dieetadvies voor de hond; € 75

Belangrijke informatie als jouw hond ziek is:
Graag wil ik erop wijzen dat ik GEEN dierenarts ben en daarom GEEN diergeneeskundige hulp mag aanbieden zoals het behandelen van (chronisch) zieke dieren en het stellen van een diagnose. Voedingsadviezen ter behandeling of ondersteuning van (chronische) ziekte is alleen mogelijk na een expliciet advies van een dierenarts en/of specialist. Als de dierenarts een dergelijk dieet aanraadt, begeleid ik je graag in samenwerking met de behandelend dierenarts en/of specialist om zo jouw hond op de juiste manier te ondersteunen.

 • Uitgebreide anamnese van de problematiek: invullen vragenlijst, indienen van medisch dossier al dan niet incl. bloedresultaten
 • Volledig uitgewerkt advies op maat, via email
 • Persoonlijke afspraak (telefonisch of via Zoom) van 30 min. om het plan van aanpak te bespreken
 • Optioneel: telefonisch vervolgconsult (contactduur tot 20 min.): € 15

Het nieuwe dieet op maat wordt volledig uitgeschreven in een hand-out, met het recept en hoe dit bereid kan worden. Daarnaast ontvang je ook een handige boodschappenlijst.


Wil je weten wat ik precies voor jouw hond kan betekenen?
Neem dan vrijblijvend contact met mij op en dan zal ik jouw vragen beantwoorden.

Afspraak maken?
Vul dan het contactformulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met jou op voor het maken van een afspraak.