Over

Een hond in balans is een gelukkige hond!

In onze drukke maatschappij met veel prikkels is het voor ons mensen al wel eens moeilijk om een goede balans te vinden. En dit geldt ook voor onze honden. Inmiddels weten wij dat ook honden emoties hebben en dat het er zeker toe doet of zij zich prettig of onprettig voelen.
Wat heeft een hond nodig om goed te kunnen functioneren en om lekker in zijn vel te zitten? Als baasje zorg je er voor dat jouw hond een zo evenwichtig mogelijk leven leidt. Dit betekent dat wij zorg moeten dragen voor het creëren van rust en balans in het leven van de hond. Denk aan het verminderen van (negatieve) stress en het verbeteren van factoren die jouw hond uit balans kunnen halen zoals het voorzien worden van de juiste lichaamsbeweging, consequente, rustige en positieve opvoeding, het creëren van een veilige haven, het behoud van een goede gemoedstoestand en een uitgebalanceerde voeding afgestemd op de behoefte van jouw hond.


CaniBalance heeft als doel om jouw hond fysiek en mentaal zo veel mogelijk in balans te brengen, en te houden. Een passend voedingsadvies dat 100% bij de hond past en alternatieve geneeswijzen ter ondersteuning op fysiek en emotioneel vlak. Het aanbod zal de komende tijd verder worden uitgebreid en aangevuld zodat CaniBalance nog dieper in kan spelen op de behoeftes van de hond en de hond-baas combinatie.


Wie is het gezicht achter CaniBalance?

Image_JosinaSteenbeekIk ben Josina Steenbeek en al op jonge leeftijd was ik gek op dieren en wilde ik eigenlijk dierenarts worden. Maar het liep allemaal anders. Ik ben de reclamewereld ingerold en heb daar de eerste jaren met veel plezier als Vormgever/Accountmanager gewerkt. Maar het gevoel om met dieren te werken, bleef knagen. Het was tijd om een keuze te maken en te bepalen wat ik nou écht wil met mijn leven.

De chinese wijsheer Confucius zei al “Geef me werk dat bij me past en ik hoef nooit meer te werken”. Zodoende heb ik eindelijk de stap durven te zetten om mijn hart te volgen en ben ik in februari 2018 begonnen met de opleiding tot Kynologisch Masseur bij Kynomassage en heb ik de Basis Module met mooie cijfers af kunnen ronden.
Ik merkte dat ik nog veel meer wilde gaan doen met mijn passie voor honden en ik ben in juni 2018 begonnen aan een nieuwe uitdaging: de opleiding tot ‘voedingsdeskundige voor honden’. Deze opleiding zal ik begin 2019 afronden met een scriptie.
Daarnaast volg ik ook de opleiding tot instructeur bij de KCWF (Kynologenclub West-Friesland) met het doel om les te geven aan mens-hond combinaties waarin het aanleren van gewenst gedrag in de dagelijkse omgang met de hond en het welzijn van de hond centraal staat.

Ik sta nog aan het begin van mijn carrière en ik heb nog zoveel mooie plannen, interesses en ideeën! Ik ben nog lang niet uitgeleerd en ik blijf mezelf ontwikkelen. Want leren, dat doe je een heel leven lang!