Hondenmassage

Sinds mensenheugenis worden vormen van massages gebruikt om te kalmeren, te genezen of te stimuleren. In het Oosten worden de massagetechnieken sinds de vroegste tijden gewaardeerd om de geneeskrachtige toepassingen. Het instinctieve verlangen om ‘het door wrijven beter maken’, in combinatie met vaardigheden die door een lange traditie en oosterse medische theorie verfijnd en uitgewerkt zijn, ligt ten grondslag aan het ontstaan van de traditionele Chinese massage en de Japanse Shiatsu. Er is zelfs ontdekt dat er in China al tweeduizend tot drieduizend jaar voor onze jaartelling gebruikt werd gemaakt van massage.
De oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen pasten massages toe om de gezondheid te herstellen of gezond te blijven. Maar werd ook gebruikt als ontspanning. Hippocrates, ‘de vader van de geneeskunde’, schreef aan het begin van de 5e eeuw voor Christus het volgende: “De geneesheer moet bedreven zijn in vele dingen maar zeer beslist in wrijven. Want door wrijven kan een gewricht dat is losgeraakt weer vastgezet worden.”

Humane massage heeft zich inmiddels wel bewezen en vele van ons bezoeken (regelmatig) een masseur om zich preventief of curatief te laten behandelen voor lichamelijke klachten, stress, spanning, pijn, blessures of om gewoon lekker te ontspannen.
Een hond kan ook last hebben van spanning en stress. Positieve stress door opwinding zorgt niet snel voor problemen. De negatieve stress echter wel. Als dit het geval is, is dat niet alleen te zien aan de communicatie, houding en gedrag van de hond, maar ook aan de lichaamstaal. Spanning in het lichaam kan leiden tot spanning in het hoofd, en spanning in het hoofd kan leiden tot spanning in het lichaam.

Bewuste aanraking en massage hebben een ontspannend en heilzaam effect op het hondenlichaam. Naast het preventief en curatief beïnvloeden van stress stimuleert massage ook de bloedcirculatie en lymfeafvoer waardoor afvalstoffen in het onderhuidse bind- en vetweefsel sneller afgevoerd kunnen worden.
Daarnaast biedt hondenmassage nog veel meer voordelen:

  • Het bevorderen van een gezonde huid en vacht.
  • Het beïnvloeden van pijnprikkels/pijnverlichting.
  • Het ontspannen van spieren en losmaken van verklevingen.
  • Het bevorderen van het goed functioneren van inwendige organen.
  • Het stimuleren van leerprocessen en het verhogen van de concentratie.
  • Het leren ontspannen in voor de hond moeilijke situaties.
  • Meer balans tussen lichaam en geest.

De kosten voor een ontspanningsmassage voor honden vind je op de Tarievenpagina >>

Wil je meer informatie, dan kun je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.