Homeopathie voor dieren

Wist je dat homeopathie ook heel goed kan worden toegepast bij dieren?

Homeopathie helpt niet alleen mensen, maar kan ook bij dieren uitstekende resultaten geven. Door een homeopathische behandeling wordt het zelfherstellend vermogen van het dier geprikkeld. Veel dieren genezen of hebben een betere kwaliteit van leven dankzij homeopathie. Een dier laat vaak heel direct zien waar het last van heeft, en zo is ook direct merkbaar ook of er na behandeling verbetering optreedt.

Chronische klachten bij dieren

Veel chronische klachten bij dieren kunnen homeopathisch worden aangepakt. Klachten waarmee men bij een homeopathisch werkende therapeut komt, zijn onder andere huid- of vachtproblemen als eczeem, blaasproblemen, luchtwegaandoeningen, stress, maag-darmproblemen en problemen van het bewegingsapparaat.

Acute klachten bij dieren

Naast chronische klachten kunnen ook acute klachten behandeld worden met homeopathie. Acute kwalen die veel aan een homeopathisch werkende therapeut worden voorgelegd zijn bijvoorbeeld:

  • shock na een aanrijding
  • een kat die uit een boom gevallen is
  • verstuiking/verzwikking of kneuzing van een ledemaat
  • vergiftigingen
  • brandwonden
  • acute diarree of verstopping
  • bijtwonden of snijwonden
  • klachten na insectenbeet
  • etc.

Het homeopathisch consult

Het homeopathisch behandelen van dieren heeft alleen effect als er een goed samenspel is tussen het dier, de eigenaar en de therapeut. Daarom is het eerste consult heel belangrijk. Tijdens dit consult wordt uitgebreid naar de klacht gevraagd. Het is van belang te weten wanneer deze voor het eerst is opgetreden, hoe de klacht zich uit, hoelang de klacht al bestaat en wat er in het voortraject eventueel al aan is gedaan. Maar minstens zo belangrijk zijn de vragen over het dier zelf en zijn leefomgeving, zijn gewoontes en reacties: hoe is het eetgedrag, het slaapgedrag, de omgang met huisgenoten en andere dieren, de wijze van reageren bij onweer, als het dier alleen gelaten wordt of bij de komst van bezoekers?

Ten slotte wordt de eigenaar gevraagd te beschrijven hoe hij zelf zijn dier ervaart. De wijze waarop dit gebeurt, geeft tegelijk een goede indicatie over de band tussen dier en eigenaar. Hoe gedraagt het dier zich tegenover de eigenaar: afhankelijk en steeds steun zoekend? Of juist afstandelijk en op zichzelf?

Na zo’n uitgebreid consult is er een goed beeld ontstaan van de klacht, zijn er voldoende specifieke kenmerken van het dier bekend en is duidelijk hoe de relatie tussen dier en eigenaar is. Aan de hand van deze informatie wordt een passend homeopathisch middel uitgekozen en kan de behandeling beginnen. Het middel
wordt opgestuurd naar de eigenaar en er is telefonisch contact om het behandelschema en het homeopathische middel te bespreken. Na twee weken vindt er een (telefonische) update plaats. Tijdens de behandeling moet nauwkeurig worden waargenomen welke veranderingen optreden, hoe onbetekenend die soms ook lijken.
Afhankelijk van de klacht en de reactie van het dier zullen 1 of meerdere vervolgconsulten volgen.

De alternatieve therapieën voor dieren zijn nimmer een vervanging voor reguliere diergeneeskunde en CaniBalance past uitsluitend een homeopathische behandeling toe nadat de eigenaar van het dier overleg heeft gehad met de behandelend dierenarts.


De kosten voor een consult vindt je op de Tarievenpagina >>
Wil je meer informatie, dan kun je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.