Bach Bloesem therapie voor honden

Wat zijn Bach Bloesem Remedies, en door wie zijn ze ontdekt?

Bach Bloesem Remedies zijn in de jaren 30 ontwikkeld door de Engelse arts, homeopaat en onderzoeker Dr. Edward Bach (1886-1936). Eerst specialiseerde Dr. Bach zich als bacterioloog en homeopaat en later, met alle kennis van mensen én medicijnen ontwikkelde hij de bloesemremedies.
Hij was op zoek naar middelen in de natuur die ons helpen om de balans in ons mens-zijn, in onze persoonlijkheid en de gemoedstoestanden waar wij aan kunnen lijden, te helpen verlichten. Gevoelens als angst, onrust, irritatie, neerslachtigheid, bezorgdheid, teleurstelling, verdriet, woede etc. nemen veel energie en kunnen een diep effect hebben op ons geestelijk en lichamelijk welzijn.
De remedies van Dr. Bach herstellen op een vriendelijke en zachtaardige manier de innerlijke balans en het emotioneel welbevinden en ook dieren laten de weldadige werking van de Remedies zien.
Het voordeel van Bach Bloesems is dat deze niet giftig, versuffend of verslavend zijn.

Bach Bloesem therapie voor honden

Dieren die emotioneel uit balans zijn kunnen allerlei soorten probleemgedrag vertonen of niet “lekker in hun vel zitten”. Bij een hond die uit balans is, kan een Bach Bloesem behandeling helpen om hem op een zachte en natuurlijke manier weer in balans te brengen.

Is er sprake van een onbalans bij de hond, dan betekent dat vaak dat jouw hond anders reageert op situaties, op jou of de omgeving, dan normaal gesproken.
Denk daarbij aan:

  • vermoeidheid
  • futloosheid
  • overmatig blaffen
  • overmatig enthousiasme
  • angst voor bekende dingen en geluid, zoals stofzuigen, motoren, e.d.
  • verlatingsangst
  • overmatig onderdanig gedrag of aandacht vragen
  • vuurwerkangst
  • onzekerheid, schrikachtig zijn, (te) snel van slag zijn
  • jaloezie, overheersend gedrag, pesterig gedrag

Om medische oorzaken voor het probleemgedrag uit te sluiten kan CaniBalance een lichamelijk onderzoek door de dierenarts adviseren. Lichamelijke oorzaken zoals ziekte en pijn kunnen een oorzaak zijn voor emotionele onbalans en het ontstaan van probleemgedrag.
Bij gedragsproblemen kan ik ook adviseren een professionele hondengedragstherapeut in te schakelen. De analyse kan in dat geval mede de basis zijn voor de juiste Bach Bloesem remedie.

Werkwijze en intake
Met behulp van een uitgebreide vragenlijst stel ik een Bach Bloesem remedie op maat samen. Het is belangrijk om de onderliggende oorzaken van het probleem en welke emoties er bij het dier spelen, helder in beeld te krijgen.
Wanneer de diagnose is gesteld wordt er een gebruiksflesje samengesteld.

De Bach Bloesemtherapie voor honden bij CaniBalance omvat:
✓ uitgebreide intake
✓ een holistische benadering vanuit de Bach Bloesemfilosofie van Dr. Bach
✓ Bach Bloesem compositie op maat


De kosten voor een consult en de Bach Bloesem remedie vind je op de Tarievenpagina >>

Wil je meer informatie, dan kun je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.