Alternatieve geneeswijzen

Steeds meer dierenliefhebbers zijn op zoek naar alternatieve therapieën. Hierbij wordt gekeken naar het totaalbeeld van een dier. Naast lichamelijke klachten, emoties, voeding, beweging, training en stressfactoren wordt aandacht besteed aan communicatie en omgangsvormen tussen mens en dier.
Het inzetten van natuurlijke middelen betekent niet dat je afstand zou moeten nemen van reguliere diergeneesmiddelen. Wel zijn natuurlijke producten vaak goed inzetbaar bij preventieve gezondheidszorg en kunnen ze bijdragen aan een vermindering van het gebruik van bijv. antibiotica. De voorkeur gaat dan ook uit naar een complementaire combinatie van beide.

Bach Bloesem therapie voor honden

Wat zijn Bach Bloesem Remedies, en door wie zijn ze ontdekt? Bach Bloesem Remedies zijn in de jaren 30 ontwikkeld door de Engelse arts, homeopaat en onderzoeker Dr. Edward Bach (1886-1936). Eerst specialiseerde Dr. Bach zich als bacterioloog en homeopaat en later, met alle kennis van mensen én medicijnen ontwikkelde hij de bloesemremedies.Hij was op zoek … Meer lezen over Bach Bloesem therapie voor honden